בתקופות משבר אנשים נוטים להזניח את הבריאות שלהם ולעיתים אף להתעלם ממקרים שדורשים טיפול רפואי דחוף
ד"ר ויקי בוגוסלבסקי, מומחית ברפואה דחופה, מנהלת מלר"ד איכילוב מסבירה מהם המצבים המחייבים להגיע למיון
1. כאב ראש פתאומי. מדובר בכאב ראש עוצמתי או פתאומי שעשוי להיות מלווה בהקאות או בתחושה של נימול, שיתוק יד או רגל או שיתוק של חצי פנים. לא מדובר על כאב ראש שאנו מכירים כמו בעקבות עייפות או לחץ, אלא כאב ראש חד ופתאומי שאף פעם לא חווינו ועלול להעיד על בעיה נוירולוגית חדשה".
2. כאבים בחזה. כאבים בחזה ותחושה של תעוקה ובעיקר למי שסובלים ממחלות רקע כמו יתר לחץ דם וסוכרת. מדובר בכאב חד בחזה שיכול להיות מלווה בקוצר נשימה גם במאמץ קל ורגיל כמו בעלייה במדרגות. לדוגמה, אדם שבדרך כלל בריא עולה כמה מדרגות וחייב לעצור – זה סימן שצריך לבדוק. להבדיל מתחושה של מועקה ממנה רובנו סובלים לאור המצב הביטחוני והחדשות הקשות, כאן מדובר בלחץ וכאב חדים. הלחץ הזה בחזה עלול להיגרם בשל אירוע לבבי או מפרצת באבי העורקים (אאורטה) או מאירוע לבבי. אז איך מבדילים? תחושה של פחד וחרדה יופיעו בדרך כלל כאשר אנשים בזמן מנוחה, אז יש להם זמן למחשבות ומופיעות החרדות. אבל כאשר הכאב, הלחץ או קוצר נשימה מופיעים במאמץ, זה יכול להעיד על התפתחות של אירוע רפואי. אם קשה לבצע פעילות שעד כה יכול היה לבצע ללא שום בעיה ומרגישים תעוקה בחזה, זו בהחלט נורה אדומה.
3. חולשה חלקית או שיתוק. חולשה בצד אחד של הגוף עד כדי שיתוק, צניחה פתאומית בזווית הפה, דיבור מבולבל הם סימנים להתרחשות אירוע מוחי. במקרה זה כל דקה קובעת. פינוי מידי למיון יכול להציל ממוות או משיתוק.
4. אצירת שתן. אדם שלא מצליח להטיל שתן במשך יותר מיום חייב להגיע מידית למיון. ללא חיבור לקטטר על מנת להוציא את השתן, מצבו יחמיר עד לכדי מוות.
5. חבלת ראש. חבלת ראש כתוצאה מנפילה, בעיקר אצל מי שמטופלים בתרופות לדילול דם כמו תרופות הניתנות לטיפול בפרפור פרוזדורים, עלולה לגרום לדימום מוחי. במצב שכזה יש להתפנות מיד למיון ולבחון באמצעות בדיקת סי.טי האם יש דימום מוחי.
6. איבוד פתאומי של ראייה. מצב של איבוד ראייה פתאומי מחייב בדיקה דחופה לבדוק האם מדובר בקריש דם או בבעיה ברשתית.
7. איבוד פתאומי של השמיעה. גם במקרה זה, ללא טיפול מידי עלול לגרום לאיבוד שמיעה לצמיתות.
8. כאב בטן חמור ופתאומי. מצב בו מתפתלים מכאבי בטן בלי יכולת לתפקד או לאכול, מחייב הגעה מידית לרופא או לחדר מיון, בעיקר בגילאי 60 ומעלה ובקרב מעשנים. כאב בטן מסוג זה עלול להיגרם בשל מפרצת של אבי העורקים הבטני (האאורטה הבטנית), זהו מצב מסכן חיים.